Eğitim Ve Sağlık Yardımları

Şartlı Sağlık Yardımı Nedir ?

Şartlı sağlık yardımı nedir ? Şartlı sağlık yardımı ne kadar ? Şartlı sağlık yardımı başvurusu nasıl yapılır ? Şartlı sağlık yardımı sorgulama nasıl yapılır ? Bu ve daha bir çok sorunun cevabı haberimizde. Hazırsak başlayalım.

Şartlı sağlık yardımı nedir sorusu çocuk sahibi annelerin en merak ettiği konuların başında geliyor diyebiliriz. Anne olup maddi imkansızlıklar içinde olan anneler çocuklarının ihtiyaçlarını giderebilmek için şartlı sağlık yardımının kapısını çalmaktadırlar.

Şartlı Sağlık Yardımı Nedir ?

Şartlı sağlık yardımı denince aslında sadece doğum öncesi akıllara gelmemesi gerekir. Doğum öncesi de bu yardıma dahildir. Yani gebelik yardımı. Gebe olan anne ve baba eğer yeşil kartlı ise bu yardımdan faydalanabilirler. Tabi tek şart bu değil.

Şartlı sağlık yardımı toplumda dezavantajlı gruplar olarak bilinen maddi durumu iyi olmayan ailelere verilen yardımdır. Bu yardımlar sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından verilmektedir. Bu yardımlardan faydalanabilmek için yeşil kartlı olmanız gerekmektedir. Tabi sadece annenin değil babanın da yeşil kartı bulunması gerekiyor.

Bu yardımlardan faydalanmak için bir takım şartlar aranmaktadır. Öğreğin araç sahibi olmamak, birden fazla kat mülkiyeti bulunmamak, vergi kaydı bulunmamak gibi. Bu şartları taşıyan ailelere bu yardımlar verilmektedir.

Şartlı Gebelik Yardımı

Şartlı sağlık yardımı nedir denilince akla ilk gelen yardımdır. Şartlı gebelik yardımı gebe olan annelere ödenen yardımdır. Bu yardım babaya değil anneye verilir. Anne gebeliği boyunca bu yardımdan faydalanır. Başvuru sosyal yardımlaşma vakıflarına yapılmaktadır. Aylık 200 TL olarak ödenmektedir. Ödemeler postanelerden yapılmaktadır.(Detaylar)

Aşı Parası

Çocuk dünyaya geldikten sonra kimliği çıkartılır. Kimlik çıkartıldıktan sonra eğer engel bir durumu yoksa ailenin bu yardım bağlanır. Bu yardım çocuk okul çağına gelinceye kadar devam eder.

0-6 yaş arası çocuklara, kız veya erkek fark etmeksizin 2023 Temmuz ayında yapılan son değişiklikle aylık  100 TL‘ye (en fazla 72 ay), gebe kadınlara (en fazla 9 ay) ve lohusa kadınlara (en fazla 2 ay) aylık 300 tl ‘ye ve hastanede doğum gerçekleştiren kadınlara bir kereye mahsus olmak üzere 500 TL‘ye çıkarılmıştır.(Detaylar)

Doğum Yardımı

Her doğumdan sonra alınabilir. Sosyal yardımlaşmalar aracılığı ile verilmektedir. Doğumun tam teşekküllü bir hastanede yapılması şartı vardır. Şuan bu yardımın miktarı 500 TL’dir.  Ödemeler PTT’ler aracılığı ile yapılmaktadır.( Detaylar )

Bu yazımızda sizlere şartlı sağlık yardımı nedir ve bu yardımlar nelerdir anlatmaya çalıştık.  Sizlerde aklınıza takılan soruları yorum kısmından bizlere mutlaka yazın. Sorularınız en hızlı şekilde cevaplanacak. Ayrıca yorum yapmak için üye olmanız gerekmemektedir.

Şartlı Sağlık Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır ?

Şartlı sağlık yardımı başvuruları il yada ilçenizde ki Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakıflarına yapılmaktadır. Başvuru yapmak için kimliğiniz yeterlidir. Şartlı sağlık yardımı başvuru formu doldurmanıza gerek bulunmamaktadır. Şartlı sağlık yardım başvurusu e devlet üzerinden yapılmamakta olup sonuçlar e devlet üzerinden takip edilebilmektedir. Yani e devlet üzerinden şartlı sağlık yardımı sorgulama işlemi yapabilirsiniz.

Şartlı Sağlık Yardımı Parası Nereden Alınır ?

Şartlı sağlık yardımı parası PTT şubelerinden alınmaktadır. Size en yakın PTT şubesinden bu yardımları çekebilirsiniz. Eğer PTT kartınız varsa bu para PTT kartlarına da yatırılmaktadır. Bu sayede sıra bekleme derdinden kurtulabilirsiniz.

SubSystem Admin

Toplumsal bir gerçekliğimiz olan muhtaçlık durumu insanlarımızı Sosyal Yardımlara yönlendirmiş ve bu konuda insanları gerçek manada kaynak eksikliği bizi bu siteyi kurmaya teşvik etmiştir. Amacımız insanlarımıza Sosyal yardımlar konusunda en gerçekçi ve en güncel bilgileri sunmaktır. Resmi yada özel kurumlarla hiç bir ilgimiz yoktur. Amacımız, sizleri sosyal yardımlar konusunda bilgilendirmektir. Bize ulaşın sayfasından her türlü konuda ulaşabilirsiniz. Ayrıca yorum kısmından aklınıza takılan soruları bize muhakkak iletin.

İlgili Makaleler

2 Yorum

    1. Merhaba. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvuru yapmalısınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu