Eğitim Ve Sağlık Yardımları

Şartlı Eğitim Yardımı Nasıl Alınır ?

Şartlı eğitim yardımı nasıl alınır, annelerin en merak ettiği konulardan. Şartlı eğitim yardımı nedir ? Başvurusu e devlet üzerinden yapılabilir mi ? Sorgulama ve iletişim nasıl kurulur ? 2022 de ne kadar oldu ? Kaç ayda bir verilir ?

Şartlı eğitim yardımı nasıl alınır en çok merak edilen konular arasında gelmektedir. Fakat bu konuda ciddi kafa karışıkları olduğunu gördük. Çocuk parası deyince akla onlarca kavram gelmektedir. Bu kavram karmaşasından sizleri kurtaracağımıza ve bu yardımlar hakkında yeterli bilgiye sahip olacağınıza garanti veriyoruz.

Şartlı eğitim yardımı nasıl alınır ? sorusuna cevap vermeden önce çocuk parası deyince birbirine karıştırılan kavramlara bakalım ; aşı parası, çocuk okul yardım parası, yeni doğan çocuk parası yardımı, gebelik yardımı, doğum yardımı, süt parası, emzirme ödeneği… diyerek liste gittikçe karmaşık hale gelmektedir.

Biz bu kavram karmaşasından sizleri kurtararak bütün başlıkları ayrı ayrı inceledik ve detaylı bilgileri sizlere sunduk. Bu yazımızda sizlere toplumda çocuk parası deyince akla ilk gelen Şartlı eğitim yardımı işleyeceğiz.

Şartlı Eğitim Yardımı Nedir ?

Şartlı eğitim yardımı; nüfusun en yoksul kesiminde yer alan ve maddi imkansızlıklar nedeniyle çocuklarını okula gönderemeyen/göndermekte güçlük yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere, çocuklarının eğitim masraflarını karşılayabilmesi için yapılan yardımdır. 

Türkiye de maddi imkansızlıklar yüzünden her yıl binlerce çocuk eğitimlerini yarıda bırakmak zorunda kalıyor. Bazı çocuklar da çocuk yaşta çalışma hayatına atılmak durumunda kalıyor. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre şuan ülkemizde yaklaşık olarak 2 milyon çocuk işçi bulunmaktadır ve bunların neredeyse %80’i Sosyal Güvencesi olmadan çalışmaktadır.

Bu rakamlar gerçekten iç acıtıcı. Okul sıralarında olması gereken bu çocuklar maddi imkansızlıklardan dolayı iş hayatına atılmak zorunda kaldılar. Maddi sıkıntılar içinde olan ailelerin çocuklarını okulda tutan unsurların başında da Devletin öğrencilere verdiği para yardımlarıdır. Öğrencilere verilen devlet yardımları sayesinde çocukların iş hayatında ki yerleri daraltılmaya çalışılmaktadır.

Öğrenci ailelerine yardım parası verilerek öğrencilere maddi yardım desteği sağlanmaktadır. Şartlı eğitim yardımı nasıl alınır ? Öğrencilere para yardımı nasıl yapılmaktadır ? Öğrencilere para desteğinden kimler faydalanabiliyor beraber bakalım.

Şartlı Eğitim Yardımı Kimlere Verilir?

Şartlı eğitim yardımı, yalnızca muhtaç kişilere verilir. Bu yardıma başvuran ailelerin üstüne kayıtlı gayrimenkul bulunmaması gerekiyor. Mülkiyeti kendisine ait arsa, tarla, ev veya araç sahibi kişiler şartlı eğitim yardımından faydalanamıyor. 

Şartlı Eğitim Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Şartlı eğitim yardımı öğrencinin annesi tarafınca yapılmaktadır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına giderek şartlı eğitim yardımı almalarını belirtmeleri yeterlidir. Sonrasında gerekli incelemeler yapılacaktır. Hanede okuyan birden fazla çocuk varsa her çocuk için ayrı ayrı başvuru yapmak gereklidir. 

Şartlı Eğitim Yardımı Nereden Alınır?

Şartlı eğitim yardımı başvurusu yapmış kişilerin başvuruları onaylandıktan sonra istedikleri PTT şubelerinden alabilirler. Şartlı eğitim yardımları 2 ayda bir yapıldığından ötürü kimliğinizle PTT şubelerine giderek ücreti çekebilirsiniz. 

Şartlı Eğitim Yardımı Çekilmezse Ne Olur?

Eğitim yardımı onaylanan kişiler süre boyunca  PTT üzerinden eğitim yardımını çekmezse sistem tarafından bu para otomatik iptal edilir. Bu nedenle 2 ayda bir PTT hesapları üzerinden şartlı eğitim yardımlarını çekmeniz gereklidir. 

Şartlı Eğitim Yardımı Nereden Çekilir?

Şartlı eğitim yardımları PTT hesapları üzerinden çekilmektedir. 

Şartlı Eğitim Yardımı Hangi Ayda Verilir?

Şartlı eğitim yardımı 9 aylık eğitim süreci boyunca verilmektedir. Fakat yardım ödemeleri 2 ayda bir yapılmaktadır. Ödemeye hak kazanan kişilere Ocak, Mart, Mayıs, Temmuz, Eylül ve Kasım aylarında verilmektedir. Belirtmiş olduğumuz ayların son haftalarında şartlı eğitim yardımını alabilirsiniz. 

Şartlı Eğitim Yardımı Neden Eksik Yatar?

Şartlı eğitim yardımlarının eksiksiz yapılmaması için 1 ay içinde öğrencinin devamsızlık yapmaması gerekir. 1 ay içinde 4 kez okula gitmeyen öğrencilerin gitmediği günler destek kapsamından düşürülür. 

Şartlı Eğitim Yardımı Geri Ödemeli Mi?

Şartlı eğitim yardımı devlet tarafından karşılıksız bir şekilde öğrencilere sunulmaktadır. İlk öğretimden lise dönemine kadar alınacak bu yardımı devlet asla geri talep etmez. 

Şartlı Eğitim Yardımı Kaç Ayda Bir Verilir?

Şartlı eğitim yardımı aylık olarak hesaplansa da 2 ayda bir hesaplara yatırılır. 2 ayda bir PTT şubelerinden ücretleri çekebilirsiniz. 

Şartlı Eğitim Yardımı Nasıl Alınır ?

Şartli Eğitim Yardımı
Şartli Eğitim Yardımı

Yeşil kart öğrenci parası için nereye başvurulur sorusu bu süreçte ilk merak edilen husustur. Şartlı eğitim yardımı Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetleri bakanlığı tarafından finansa edilmektedir. Okula giden çocuğu olanlara, çocuk parası yardımı Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakıflarınca verilmektedir. Okul eğitim yardım parasından faydalanmak için bağlı olduğunuz Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfına başvuru yapmalısınız. Şartlı eğitim yardımı başvurusu e-devlet üzerinden yapılamadığını belirtelim.

Şartlı Eğitim Yardımı Başvuru Formu

Eğer daha önce yeşil kart başvurusu da dahil olmak üzere sosyal yardımlaşma vakfına bir kez bile başvuru yaptıysanız şartlı eğitim yardımı için gerekli evrakları doldurmanıza gerek yok. Şartlı eğitim yardımı başvuru dilekçesi (formu) doldurmanıza gerek yok. Birazdan aşağıda sayacağımız yardım kriterlerine sahipseniz ve son 1 yıl içinde sosyal yardımlaşma vakfı tarafından evinize hane ziyareti yapılmışsa vakfa giderek sözlü olarak beyan etmeniz yeterli olacaktır.

Eğer daha önce vakfa hiç yolunuz düşmediyse dolayısıyla hiç yeşil kartınız olmadıysa ilk olarak vakfa giderek yeşil kart başvurusu yapmalısınız. Yeşil kart başvurunuz onaylanırsa ve yardıma engel bir durumunuz yoksa yeşil kart başvurusu için evinize gelen personel hane ziyareti sırasında okuyan öğrenci yardımınızı başlatacaktır. Sonucunu yaklaşık 1 ay sonra başvurduğunuz vakıftan öğrenebilirsiniz.

Eğer halihazırda okul parası alıyorsanız ve okula yeni başlayan bir çocuğunuz varsa SYD vakfına kendi kimliğinizle giderek sözlü olarak söylemeniz yeterli. Görevlinin yardımı başlatabilmesi için okul kayıt işlemlerini tamamlamış olmanız gerekiyor.

Yoksa öğrenci kaydınız sistem tarafından görünmeyecek ve yardımınız başlatılamayacaktır. Öğrencinizin okul kaydı vakıfta ki bütünleşik yardım sisteminde göründüğü için ekstradan öğrenci belgesi getirmenize ihtiyaç yoktur. Nasıl alabilirim sorusuna cevap bulduktan sonra şimdi de eğitim yardımı kimlere verilir ? Kimler Şartlı eğitim yardımı alabilir ? Şartlı eğitim yardımı almanın şartları nelerdir ? Şartlı eğitim yardımı başvuru aşamaları nelerdir? bunlara bakalım.

Şartlı Eğitim Yardımı Başvurusu E-devlet

Şartlı eğitim yardım başvurusu ne yazık ki e-devlet üzerinden yapılamaz. Yalnızca, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden bu yardım başvurusu gerçekleşir. Başvuru sahipleri, TC kimlik numaraları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başvuru durumlarını sorgulayabilir. 

Şartlı Eğitim Yardımı Almanın Şartları

Şartli Eğitim Yardımı Almanın Şartları
Şartli Eğitim Yardımı Almanın Şartları

Okul parası almanın en iyi yolu şartlarını bilmekten geçer. Şimdi eğitim yardımı parası alma şartlarına bakalım.

  • Sadece anne-babanın değil ,hanede varsa yaşayan diğer bireylerinde Sosyal Güvencesi bulunmamalı.
Dipnot:

Bu konuda bazı kafa karışıklıklarını gidermekte fayda var. Bazı ailelerin SGK kaydı olmasına rağmen çocuk eğitimi için verilen yardımdan faydalanırken bazıları faydalanamamaktadır. Bunun sebebi ise şu. Yakın zamanda açıklanan istihdam teşvik yardımları.

Örnekle açıklayalım. Mesela X kişisinin eğitim parası yardımı yok ve sigortalı olarak çalışıyor yada hanesinde SGK kaydı bulunan bir yada bir kaç kişi var. Bu vatandaş çocuk parasından yararlanamaz. Sebebi ise bütünleşik sosyal yardım sistemi hanede sigortalı varsa yardımın başlatılmasını kabul etmemesidir.

Diğer Örneğimizde ise;

Y kişisine bakalım şimdide. Y kişinin halihazırda eğitim parası yardımı var ve yardımdan faydalanıyor. Daha sonra bu Y kişisi bir SGK’lı iş buldu ve işe başladı. Bu vatandaşın çocuk yardımları istihdam teşvik yasası gereği 1 yıl kesilmiyor. Ancak Y kişisinin bu 1 yıllık süre zarfında yeni bir çocuğu olursa yada okul çağına gelip okula başlayan çocuğu olursa oda bu yardımdan o çocuk için faydalanamayacak.

Çünkü sistem aynı ve sigortalı olan haneye okul parası kaydı yapılamıyor. Peki neden okula başlayan çocuğun parası başlatılamıyor. Çünkü vakıflarda kullanılan yardım sisteminde aşı parasından eğitim yardımına geçiş elle yani manuel yapılıyor. Dolayısıyla önce sağlık yardımı iptal ediliyor ardından eğitim yardımı başlatılıyor. Haliyle eğitim yardımı başvurusu sisteme tanımlanmak istediğinde sistem sigorta kaydını görüyor ve okul parasını başlatmaya izin vermiyor.

  • Hanede ki kişi başına düşen gelir asgari ücretin 1/3’ünü geçmemeli. Buda 2023 yılı için 2835 TL’dir.
  • Ayrıca her vakıf mütevelli heyeti kendi içerisinde çeşitli şartlar koymaktadır. Bunlardan bazıları adınıza kayıtlı arazi miktarının maksimum ne kadar olacağı, araç kaydı varsa aracın yaş sınırı vs.

Küçük bir dipnot eklemekte fayda görüyoruz. Eğitim çağına gelmiş bir çocuğunuz varsa ve okula kaydını yapmışsanız bağlı olduğunuz Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakıflarına haber vermeniz menfaatinize olacaktır. Yeni doğan çocuklar ve eğitimine yeni başlamış çocuklar sistem tarafından otomatik olarak tanımlanmıyor olup manuel işlem yapılmaktadır.

Eğer bahsettiğimiz durum değişiklikleri gerçekleşmiş ise ya siz Vakıfa giderek durumu haber vereceksiniz yada yılda bir kez yapılan hane ziyaretinizin zamanını bekleyip evinize gelen sosyal inceleme görevlisine bilgi vereceksiniz. Bir çok ailenin bu durumdan haberdar olmadığı anlaşılmıştır.

Şartlı Eğitim Yardım Başvurusu İçin Gerekli Evraklar 

İlk kez kuruma başvuruda bulunan kişilerin hazırlaması gereken evraklar şu şekildedir;

  • TC kimlik kartı aslı ve fotokopisi 
  • Muhtarlıktan verilen fakirlik belgesi 
  • İkametgah belgesi 
  • vukuatlı nüfus kayıt örneği 
  • Kişinin işsiz olduğunu gösteren belge 
  • Yardım alacak çocuğun öğrenci belgesi 
  • Kiralık evde oturan aileler için kira sözleşmesi 

Bu belgeleri eksiksiz bir şekilde tamamlayarak kuruma başvuruda bulunabilirsiniz. 

Şartlı Eğitim Yardımı Ne Kadar Oldu 2023 ?

ocuk parası nasıl alınır

Şartlı eğitim yardımı ne kadar oldu 2023 PTT görevlilerinin en çok maruz kaldığı sorular başında geliyor. Bu soruyu bize değil SYDV’lere sormanız gerekiyor deseler de nafile :) Yukarıda ki şartları sağlıyorsanız ve vakıftan da olur aldıysanız şimdi de eğitim yardımı ne kadar oldu beraber bakalım.

2023 Ocak ayında yapılan son değişiklik ile son durum şöyle:

  • İlköğretime devam eden erkek öğrenci için aylık 90 TL,
  • İlköğretime devam eden kız öğrenci için aylık 100 TL,
  • Ortaöğretime devam eden erkek öğrenci için aylık 130 TL,
  • Ortaöğretime devam eden kız öğrenci için aylık 150 TL’dir.

Şartlı eğitim yardımı lise öğrencileri için de önem arz etmekte ve eğitim hayatlarını devam ettirebilmeleri için bir nebze destek mahiyeti taşımaktadır. Şartlı eğitim yardımı ne kadar 2023 aralığında yapılan son zamlarla miktarlar bu şekilde değişmiştir.

Şartlı Eğitim Yardımı Ne Zaman Alınır ?

Şartlı eğitim yardımı ne zamandan ne zamana veriliyor merak edilen diğer bir konu. Peki gerçekten eğitim yardımı ne zaman yatar ?  Okul parası tekli ayların son haftasında yatar. Yani 1,3,5,7,9,11. ayların son haftası yatar. Akıllara gelen diğer bir soru ise şartlı eğitim yardımı kaç ayda bir verilir ? Eğitim yardımları 2 ayda bir yatmaktadır. Bazı veliler çocuk paralarının her ay yattığını düşünse de durum öyle değildir. Eğitim yardımı yani çocuk parası 2 ayda bir yatmaktadır.

Çocuk parası nereden alınır diye merak edenler için hemen söyleyelim ödemeler PTT’ler aracılığıyla yapılmaktadır. Eğitim yardımı eğer anne hayattaysa annenin adına yatırılmaktadır. Eğer anne hayatta değilse babanın adına yatırılmaktadır. Anne hayattaysa ve çok özel bir durum yoksa babaya eğitim yardımı verilmemektedir. Şartlı eğitim yardımı ne zaman yatacak 2023 de  sorusuna cevap verdikten sonra şimdi de  sorgulama işlemine bakalım.

Şartlı Eğitim Yardımı Sorgulama

Şartlı eğitim yardımı sorgulama işlemlerini, okul yardımı başvurusunun kabul edilip edilmediğini , yada ne kadar ödeme alacağınızı Sosyal yardımlaşma vakfına gitmeden öğrenmek isterseniz ALO 144 veya ALO 183 Sosyal Yardım Destek hattını arayarak öğrenebilirsiniz. Bu hattın ücretsiz olduğunu da hatırlatalım. Şartlı eğitim yardımı iletişim numaralarına ulaşmanın zor olduğunu hatırlatalım.  PTT şartlı eğitim yardımı sorgulama işlemi için de PTT ile iletişime geçmeniz gerekir. 

Şartlı Eğitim Yardımı Ne Zaman Sonuçlanır?

Şartlı eğitim yardım başvurusu 15-30 gün içerisinde yani 2 hafta ile 4 hafta içerisinde sonuçlanır. Bu süreç içerisinde sonuçlanmazsa kurumdan bilgi alabilirsiniz. 

Çocuk Param Kesildi

Çocuk param neden kesildi ? Çocuk parası ne zaman kesilir ? Çocuk parası kaç yaşına kadar ödenir ? sorularına cevap bulalım.

Okul parası yardımından faydalanan kişilerin;

  • Örgün eğitim dışına çıkması: Eğer öğrenci örgün eğitim okumuyorsa bu yardımdan faydalanamaz. Açıköğretim okuyan öğrenciler bu yardımdan faydalanamamaktadır. Eğer öğrenci açık öğretime geçiş yaparsa bu SYDV’lerin iş ve işlemlerde kullandığı Bütünleşik Yardım Sistemi tarafından tespit edilmekte ve yardımı otomatik olarak durdurulmaktadır.
  • Bir ay içerisindeki okul devamsızlık süresinin 4 günden fazla olması durumunda yardımı o ay için yatırılmamaktadır. Öğrenci hasta olduğu için okula bir süre gidemeyecekse sağlık ocaklarından yada bir hastaneden aldığı sağlık raporunu okula ibraz etmesi durumunda ŞNT ödemesinde sorun yaşanmayacaktır.
  • Yardım kaydının bulunduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına haber verilmeksizin ikamet adresinin değişmesi durumunda yardımı askıya alınmaktadır. Bu durumda yeni taşındığınız adrese ikametgahınızı almalı ve bağlı olduğunuz SYD vakfına başvuruda bulunmalısınız. 
  • Hanesinin Mütevelli Heyeti tarafından muhtaçlık durumunun ortadan kalktığının tespit edilmesi durumunda yardımınız kesilmesi olasıdır. Çünkü her ne kadar adınıza kayıtlı bir mal varlığı olmasa da ihtiyaç sahibi olmadığınız Vakıf Mütevelli heyeti tarafından onaylanırsa yardımınız feshedilebilir.
  • Hak sahibi ebeveynin vefat etmesi,

    halinde yardım durdurulur.

Şartlı Eğitim Yardımı Neden Yatmadı ?

Bütün bunların yanında ŞEY ve ŞSY başvurusu sırasında imzalanan sözleşmeye aykırılıkların tespiti halinde yardım ödemeleri geçici bir süreliğine durdurulabilir ya da tamamen kesilebilir.

Bu yazımızda sizlere çocuk parası başlığı altında değerlendirilen okul yardımı da denilen Şartlı okul yardımını anlattık. Bu yardım çocuğun ana okul eğitiminden başlar lise eğitimi bitene kadar devam eder. Yazımızın başında da değindiğimiz gibi bu yardımlardan bahsedilince denince akla bir kaç kavram daha gelmektedir.

Örneğin yeni doğan bir bebeğiniz var. Bebeğinizin aşılarını düzenli olarak sağlık ocağında yapıyorsunuz. Bu durumda Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları size aşı parası diye adlandırılan bir yardım vermektedir. Detayları öğrenmek için buraya tıklayarak yazımıza ulaşabilirsiniz. Peki gebeliğiniz var ve bir sosyal güvenceniz yok. Gebelik yardımı almak istiyorsunuz.

Sık Sorulan Sorular

Şartlı eğitim yardımı hangi durumlarda kesilir?

E-okul kaydı bulunmayan ve devamsızlık yapan öğrencilerin şartlı eğitim yardımı kesilir. 1 ay içinde 4 günden fazla devamsızlık yapan öğrencilerin yardımı kesintiye uğrar. 

Şartlı eğitim yardımı devam ediyor ne demek?

Şartlı eğitim yardımı devam ediyor demek başvurunun hala sonuçlanmadığı, değerlendirme aşamasında olduğu anlamına gelir. 

Şartlı eğitim yardımı toplu ödendi ne demek?

Şartlı eğitim yardımı 2 ayda bir defa yapıldığı için genelde bu uyarı ile karşılaşmak mümkündür. 

Bu yardımdan nasıl faydalanacağınızı öğrenmek için lütfen burayı tıklayın. Peki doğumdan sonra aşı parası dışında bir yardım yok mu dediğinizi duyar gibiyim. Elbette ki var. Doğum ve süt parası adlı yazımıza ulaşmak için buraya tıklayınız. Umarımız yazımız size faydalı olmuştur.

SubSystem Admin

Toplumsal bir gerçekliğimiz olan muhtaçlık durumu insanlarımızı Sosyal Yardımlara yönlendirmiş ve bu konuda insanları gerçek manada kaynak eksikliği bizi bu siteyi kurmaya teşvik etmiştir. Amacımız insanlarımıza Sosyal yardımlar konusunda en gerçekçi ve en güncel bilgileri sunmaktır. Resmi yada özel kurumlarla hiç bir ilgimiz yoktur. Amacımız, sizleri sosyal yardımlar konusunda bilgilendirmektir. Bize ulaşın sayfasından her türlü konuda ulaşabilirsiniz. Ayrıca yorum kısmından aklınıza takılan soruları bize muhakkak iletin.

İlgili Makaleler

25 Yorum

  1. Benim çok ihtiyacım var eşim günlük çalışıyor ev kira ikiçocuğum var üretici hatası kesıl di ne yap malıyım

  2. 2 tane çocuğum okula gidiyor 8. sınıfa gidiyor digerde 1. sınıfa gidiyor bende yardım istiyorum lütfen

  3. 3 çocuğum var daha küçükler en büyüğü 6 sınıfa gidiyor iki küçük ilk okul gidiyorlar ihtiyaçlarını karşılayamıyor um bana yardımcı olurmusunuz zor durumdayim

  4. Merhaba egitim yardimi 2 ayda bir toplu olarakmi veriliyor yoksa sadece tek aylarda bir mi veriliyor

  5. Bende kızım için kırtasiye yardımı istiyorum hiç durumum yok kiraciyim yardım istiyorum lutfen

    1. Çocuğunuzu düzenli olarak sağlık ocağına götürmeli eğer okuyorsa bir ada 3 günden fazla devamsızlık yapmamalıdır.

    1. Eğitim yardımları 2 ay da bir ayın son haftası yatar. Bir daha ki ödeme 11.ayın sonunda gelecek.

  6. Çocuk parası bende istiyorum eşimden ayrıldım tek bacima çocuklarıma bakiyorum

    1. Merhaba. Sitemizin herhangi bir resmi yada özel yardım kuruluşu ile ilgisi yoktur. Amacımız sizleri sosyal yardımlar konusunda bilgilendirmek. Sitemiz resmi yarı resmi yada özel bir kuruluşun sözcüsü yada aracısı değildir. Ama merak ettiğiniz konuları sorarsanız bilgimiz dahilinde cevap vermeye çalışırız.
      sosyalyardimlar.com Site yönetimi

  7. çocuk parası sorgula diyorum ama olmuyor e-devletten. Yardımcı olur musunuz ?

  8. çocuk parası nereden alınır acaba ? Ben ziraat bankasına gittim hesabımda yoktu.

  9. Merhaba Gizem hanım.Evinize gelen görevlilerin söyledikleri daha bağlayıcıdır. Sistemlere geç düşebiliyor. Sorun etmeyin. Beklemenizi ve 1 ay sonra Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler il müdürlüğüne sormanızı tavsiye ederim.

  10. MERHABA.. Ben kızım ıçın sed yardımı alıyorum ama 1 hafta önce denetlemeye geldiler. Denetlemeye gelen beyfendi bi sorun görünmediğini kızım 1 yaşında çok küçük olduğu için ve ben hala çalışmadığım için bi sorun olmadığını söyledi. Boşanma aşamasındayız kızımın ve benim koruma kararımız var ailenin yanında kalıyorum. E devletten baktığımda kayıt yok diyo. Bazıları sistem üzerinden güncelleme olduğu için kayıt yok diye yazdığını söylüyolar. Bu durumda ne yapmalıyım

    1. Sonuçlar sistemlere geç düşmektedir zaman zaman. Başvurduğunuz yeri arayarak veya şahsen giderek bilgi almanızı tavsiye ederiz.

  11. Merhaba tenzile hanım. Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Çocuk parası diye adlandırılan eğitim yardımı yada sağlık yardımları belli şartlara bağlanmıştır. Bu şartlara umayın kişilerin yardımları tamamen kesilir yada o ay ki ödemesi yapılmaz. Örneğin aşı parası ödemesi az geldiyse çocuğunuzu zamanında sağlık ocağına götürmemiş olabilirsiniz. Eğitim yardımınız az geldiyse çocuğunuz bir ayda 3 günden fazla devamsızlık yapmış olabilir.vs. Bunun sebebini ALO 144 den yada bağlı olduğunuz SYDV’lerden öğrenebilirsiniz.

  12. Merhaba. Yazınızı sıkılmadan okudum.Bir sorum olacak size. Benim aldığım çocuk parası hiç bir zaman aynı gelmiyor. sebebi nedir ?

    1. E devletten başvurusu nasıl oluyor bn bir türlü yapamadım yardımcı olurmusunuz 3 tana eğtim gören ögrencim var çalışan kimsem de yok eşim de şuan boş 9 ay oldu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu