Güncel KonularFaydalı Bilgiler

Kimlik Randevu Alma İşlemleri Nasıl Yapılır ?

Kimlik randevu alma işlemleri nasıl yapılır bu yazımızda bu konuyu işledik. Nüfus randevu işlemlerini tamamlayıp işlem yapmak isteyen vatandaşlarla dolu. Peki yeni kimlik randevu işlemleri nasıl yapılır ? Kimlik yenileme için gerekli evraklar nelerdir ? Sizleri daha fazla meraklandırmadan hazırsanız yazımıza geçelim.

Kimlik randevu alma işlemleri yeni kimlik çıkarmak isteyen vatandaşların merak ettiği konuların başında gelmektedir. Bizlerde kimlik yenileme veya kimlik değiştirmek isteyen vatandaşlarımıza yol göstermek için bu dev rehberi hazırladık.

Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen bu yeni sistem ile artık bütün bilgileriniz tek bir kartta saklanabilecek hatta yapılan son değişiklikle artık kimlik kartınız ve ehliyetiniz tek bir kartta toplanabilecek. Yani artık hem kimlik kartınız hem de ehliyetinizi beraber taşımak zorunda değilsiniz. Nüfus Müdürlüğü sizlere bu konuda yardımcı olacaktır.  Üstelik yeni nüfus cüzdanınıza tanımlanacak bu sistem tamamen ücretsiz.  Fakat bunlardan önce yapmanız gereken bir kaç adım var. Oda randevu almak. Dilerseniz adım adım bu işlemlere bakalım.

Kimlik Randevu İşlemleri Nasıl Yapılır ?

T.C kimlik randevu işlemleri nasıl yapılır adım adım sizlere anlatacağız. Hazırsak başlayalım.

Biyometrik Fotoğraf Çekinin

Kimlik değiştirme işlemlerinin belki de ilk basamağı fotoğraf çekinmektir. Yeni kimlik başvuru işlemlerinde fotoğraf çekinme alışkanlığımız eskiden beri var. Yani her kimlik yenilemede fotoğraf çekinirdik zaten. Ama bu sefer durum farklı. Nüfus dairesi artık biyometrik fotoğraf istemektedir. Peki biyometrik fotoğraf nedir bana ayrıntı ver ben meraklıyım diyenleri şöyle alalım. https://www.nvi.gov.tr/istanbul/biyometrik-fotograf-nasil-olmalidir . Linke tıklayarak biyometrik fotoğrafın nasıl olması gerektiğine dair ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Burada sizi ayrıntılara boğmak istemiyoruz.

Fotoğrafınızı çektirdiyseniz sırada ki işleme geçelim. Pamuk eller cebe. Sırada para yatırma var.

Yeni Kimlik Kartı Örneği
Yeni Kimlik Kartı Örneği

Yeni Kimlik Kartları için Ödemeler Nerelere yapılır?

Yeni kimlik kartı çıkarma işlemlerinden ikincisi ile devam ediyoruz. Kimlik kartı ücreti  ödeme aşamasına geldik. Bu işlem nüfus randevu işleminden önce ki son aşama. Peki kimlik yenileme ücreti ne kadar ?  Çipli kimlik para yatırma işlemi nereye yapılır ?

Elektronik kimlik ücretini yatırmak için çok fazla alternatif var önünüzde.  Bunlara sırasıyla bakalım.

1-Vergi Dairesi Müdürlüklerinden

Vergi dairesi müdürlükleri yeni kimlik kartı ücretinizi yatırabileceğiniz ilk yer. Dilerseniz bizzat giderek buradan işlemlerini halledebilirsiniz. Tabi sıra beklemeyi göze alıyorsanız. Nüfus randevu al işlemleri de bu şekilde gerçekleşmektedir.

2-Gelir İdaresi Başkanlığının Web Sitesi Üzerinden

Eğer vergi dairesinde sıra beklemek istemiyorsanız sizlere oturduğunuz yerden de bu işlemi halledebileceğiniz bir yöntem anlatalım. Gelir idaresi başkanlığının web sitesi üzerinden bu işlemleri kolaylıkla yapabilirsiniz. Şuraya linkini bırakıyoruz. https://ivd.gib.gov.tr

3-Anlaşmalı Bankalardan Yada ATM’lerden

Yeni kimlik ücretini yatırabileceğiniz diğer bir nokta ise anlaşmalı bankalar ve ATM’ler. Anlaşmalı bankaların mesela ziraat bankasının ATM’si üzerinden paranızı kolaylıkla yatırabilirsiniz. Tek yapmanız gereken T.C. kimlik numaralarını bilmek.

Kimlik Harcı Hangi Bankalara Yatırılır?

Yeni kimlik kartı ücreti (yeni kimlik kartı harcı) yatırabileceğiniz bankalar şunlardır;

  • AKBANK T.A.Ş.
  • AKTİF YATIRIM BANKASI A.Ş.
  • ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.
  • ALTERNATİFBANK A.Ş.
  • ANADOLUBANK A.Ş.
  • ARAP TÜRK BANKASI A.Ş.
  • CITIBANK A.Ş.
  • DENİZBANK A.Ş.
  • BURGAN BANK A.Ş.
  • FİBABANKA A.Ş.
  • FİNANSBANK A.Ş.
  • HSBC BANK A.Ş.
  • ICBC TURKEY BANK A.Ş.
  • ING BANK A.Ş.
  • KUVEYT TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.
  • ODEA BANK A.Ş.
  • ŞEKERBANK T.A.Ş.
  • T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş.
  • TURKISHBANK A.Ş.
  • TURKLAND BANK A.Ş.
  • TÜRK EKONOMİ BANKASI A.Ş.
  • TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI A.Ş.
  • TÜRKİYE GARANTİ BANKASI A.Ş.
  • TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş.
  • TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş.
  • TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O.
  • VAKIF KATILIM BANKASI A.Ş.
  • YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş.
  • ZİRAAT KATILIM BANKASI A.Ş.

4-PTT Şubelerinden

Son olarak yeni kimlik parasını yatırabileceğiniz bir diğer yer ise Postaneler. PTT şubelerine giderek yeni kimlik ücretini yatırabilirsiniz.

Yeni Kimlik Ücreti Ne Kadar ?

Nüfus cüzdanı yenileme ücretleri şöyle:

Kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı 30,00 TL

Değiştirme nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı  30,00 TL

Nüfus Cüzdanı kayıp bedeli 60,00 TL

Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı kayıp bedeli 60,00 TL

Eveeet. Paramızı da yatırdık. Peki sıra da ne var. Sırada randevu almak var.  Peki randevu nasıl alınır ? Hemen anlatalım.

Yeni Kimlik Kartları İçin 199 Arayın
Yeni Kimlik Kartları İçin 199 Arayın

Randevu Alın

Yukarı da anlattığımız adımların ehliyet randevu ve pasaport randevu işlemleri içinde geçerli olduğunu hatırlatalım. Ehliyet randevusuz olarak verilmemektedir. Ehliyet yenileme randevu sistemine tabidir.

Nüfus İşleri Genel Müdürlüğü kimlik randevu işlemlerinde de oldukça kullanışlı 2 yöntem sunuyor önümüze. Bunlara sırasıyla bakalım.

1-Çağrı Merkezi Üzerinden Randevu Almak

Kimlik randevusu almak için Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün çağrı merkezi olan kimlik randevu numarası ALO 199’u aramanız yeterli. Randevu numarasına 7/24 ulaşabilirsiniz.

2-Web Sitesi Üzerinden Randevu Almak

Yeni kimlik kartı randevu alma işlemlerini Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün web sitesi üzerinden de yapabilirsiniz. Web sitesine ulaşmak için https://randevu.nvi.gov.tr/ adresine gitmelisiniz.

3- E devlet Üzerinden Randevu Almak

Yeni kimlik kartı işlemlerinizi e devlet üzerinden de yapabilirsiniz. https://www.turkiye.gov.tr/nvi-tc-kimlik-karti-basvuru-randevusu adresine giderek randevu alabilirsiniz,

Yeni Kimlik Kaç Günde Teslim Edilir ?

Yeni kimlik kartınız ortalama 2 iş günü içerisinde basılır ve en fazla bir hafta içerisinde posta yoluyla adresinize teslim edilir. Eğer kimliğiniz elinize geçmez ise Bağlı olduğunu Nüfus dairesine gitmelisiniz. Eğer 20 gün içerisinde kimliğinizi teslim almazsanız kimliğiniz imha edilmektedir.

Ehliyet Ve Kimlik Kartı Birleştirme Nasıl Yapılır ?

21 Eylül tarihinden itibaren ehliyet ve yeni kimlik kartları birleştirilmeye başlandı. Bunun için yapmanız gereken il yada ilçe nüfus müdürlüklerine giderek yeni kimlik kartınıza ehliyetinizi kayıt etmektir. Bu işlem gayet kısa bir süre içerisinde tamamlanmaktadır. Üstelik bu işlem için herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur.

Yeni Kimlik Sorgulama Ve Takip İşlemleri Nasıl Yapılır ?

Yeni başvurduğunuz kimliğinizin durumunu öğrenmek istiyorsanız Alo 199 çağrı hattından ya da Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü https://randevu.nvi.gov.tr/ adresinden öğrenebilirsiniz. Ayrıca e-Devlet üzerinden de takibini sağlayabilirsiniz.

Ayrıca küçük bir hatırlatma yapalım. Her ne kadar randevu almış olsanız da HES kodunuz olmadan randevuya gidemeyeceğinizi hatırlatalım.  Eğer HES kodu nasıl alınır bilmiyorsanız https://www.sosyalyardimlar.com/hes-kodu-nasil-alinir-en-pratik-yontemler-ile/ adlı yazımızı mutlaka okumalısınız.

Yeni kimlik kartı ve e kimlik randevu işlemleri hakkında anlatacaklarımız bu kadar. Aklınıza takılan soruları yada eklemek istediklerinizi yorum kısmından muhakkak bizlerle paylaşın.

T.C Kimlik Değiştirme İle İlgili Sık Sorulan Sorular ve Cevapları;

kimlik degistirme

T.C Kimlik Değiştirmek İçin Nasıl Randevu Alınır?

T.C kimlik değiştirmek için randevu almak gerekiyor. T.C kimlik randevu almanın iki yolu bulunmaktadır.

  • Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü web sitesi üzerinden randevu almak
  • Alo 199 çağrı merkezini arayarak randevu almak.

Nüfus Müdürlüğünden Nasıl Randevu Alırım?

Nufüs müdürlüğünden randevu almanın yöntemlerini bir üst başlıkta anlattık

Kimlik Yenileme Ücreti İnternetten Nasıl Ödenir?

Kimlik yenileme ücreti ödeme (kimlik harç ödeme) için E-devlet üzerinden işlem yapabilirsiniz. E-Devlet üzerinden arama kısmına ”Kimlik harç ödeme” yazdığınız takdirde karşınıza çıkacaktır. Bu bölümden kimlik yenileme ücretini yatırabilirsiniz.

SubSystem Admin

Toplumsal bir gerçekliğimiz olan muhtaçlık durumu insanlarımızı Sosyal Yardımlara yönlendirmiş ve bu konuda insanları gerçek manada kaynak eksikliği bizi bu siteyi kurmaya teşvik etmiştir. Amacımız insanlarımıza Sosyal yardımlar konusunda en gerçekçi ve en güncel bilgileri sunmaktır. Resmi yada özel kurumlarla hiç bir ilgimiz yoktur. Amacımız, sizleri sosyal yardımlar konusunda bilgilendirmektir. Bize ulaşın sayfasından her türlü konuda ulaşabilirsiniz. Ayrıca yorum kısmından aklınıza takılan soruları bize muhakkak iletin.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu