İBB Kırtasiye Yardımı Nasıl Alınır ?
İBB kırtasiye yardımı 2023 de verilmeye devam edecek mi ? İBB engelli kırtasiye yardımı ne kadar ? Edirnekapı kırtasiye yardımı var mı ? Gerekli evraklar, başvuru formu ve sorgulama nasıl yapılır ? Detaylar haberimizde.

İBB kırtasiye yardımı başvuruları hakkında epey soru aldık. Bizde sizleri kırmadık ve bu konuya incelemeye karar verdik. İBB engelli kırtasiye yardımından tutunda İBB eğitim yardımının her ince noktasına kadar inceledik. Peki nedir bu İBB kırtasiye yardımı ? Kimlere verilir ? Ne kadar ? Başvuru formuna nereden ulaşılır ? Dilerseniz bu ve daha fazla sorunun cevabı için yazımıza başlayalım.
İBB Kırtasiye Yardımı Nedir ?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler müdürlüğü tarafından ilkokul, ortaokul, lise, Özel eğitim ve rehabilitasyon öğrencilerine yapılan yardımdır. Bu yerlerde eğitim gören şehit çocuğu, yetim, öksüz ve engelli öğrencilere yönelik uygulanmaktadır. Bu öğrencilere bir kereye mahsus 300 TL yardım verilmektedir. Peki İBB kırtasiye yardımı başvurusu nereye yapılır ?

Kırtasiye Yardımı Nasıl Alınır?
Kırtasiye yardımı almak için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvuru yapmak gerekir.
İBB Kırtasiye Yardımı Kimlere Verilir?
İBB kırtasiye yardımı şu kişilere verilmektedir;
- T.C vatandaşı olmak
- Öğrencinin İstanbul’da yaşıyor olması
- Şehit çocukları
- Yetim ve öksüz çocuklar
- Engelli bireyler
- Maddi güçlük çekenler
- Öğrencinin eğitime devam ediyor olması
- Devlet okullarında ya da vakıf okullarında burslu okuyor olmak
- İlkokul, Ortaokul ve lise okumak
İBB Kırtasiye Yardımı Hangi Bankaya Yatacak?
İBB kırtasiye yardımı kişinin banka hesabına yatırılır. Bunun için genelde Ziraat Bankası tercih edilir.
İBB Kırtasiye Yardımı Online Başvurusu
İBB kırtasiye yardımını buradan online olarak yapabilirsiniz. Öğrencinin T.C kimlik numarası ile bu linkten başvuru gerçekleştirebilirsiniz.
İBB Kırtasiye Yardımı Nereden Alınır?
İBB kırtasiye yardımı online olarak yapılabileceği gibi yüz yüze de gerçekleştirilebilir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Edirnekapı Sosyal Yardımlaşma veznesinden yüz yüze başvuru gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda Anadolu yakasında yer alan Selimiye veznesine de giderek yüz yüze başvuru gerçekleştirebilirsiniz.
İBB Kırtasiye Yardımı Başvuru Sorgulama
İBB kırtasiye yardımı sorgulama işlemini ALO 153’ü arayarak gerçekleştirebilirsiniz. Sonuç çıkınca tarafınıza SMS atılacaktır.
İBB Kırtasiye Yardımı Başvurusu Nereye Yapılır ?
İBB kırtasiye yardımı başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün Avrupa yakasında Edirnekapı ile Anadolu yakasında Selimiye veznelerine başvurmaları gerekmektedir. Özellikle de Edirnekapı kırtasiye yardımı konusunda yoğun başvuru almaktadır. E-devlet kırtasiye yardım başvurusu şuan için geçerli değildir.
İBB Kırtasiye Yardımı Başvuru Formu
İBB kırtasiye yardımı direk belediyelerden yapılabileceği gibi online olarak da yapılır. Başvuru formuna ise https://senokudiye.ibb.istanbul/ilgilikisibasvuruformu.pdf sitesinden erişebilirsiniz. Sen Oku Diye kırtasiye yardımı için bu formu eksiksiz doldurmalısınız.
İBB Kırtasiye Yardımından Okul Öncesi Çocuklar Faydalanır mı?
İBB kırtasiye yardımından okul öncesi çocuklar faydalanabilir mi sorusu en sık merak edilen konulardan biridir. Çünkü bu yardımdan faydalanmak için belli başlı yaş kısıtı vardır. Okul öncesi çocuklar bu yardımdan faydalanamaz. Ancak 5 yaşını doldurmuş çocuklar başvuruya kabul edilir. Üst yaş sınırı ise bulunmamaktadır.
İBB Eğitim Yardımı İçin İstenen Belgeler Nelerdir ?
İBB eğitim yardımı başvurusu yapmak isteyen vatandaşlardan istenen bazı belgeler bulunmaktadır. İstenen belgeler şunlardır.
1-) Öğrenci Belgesi (Öz anne, öz baba veya yasal vasisi olmayan veliler için; öğrenci belgesine, öğrencinin velisi olduğunu belirtir ibarenin okul müdürlüğünce yazılması ve bu ibarenin altının okul müdürlüğünce ayrıca mühürlenip imzalanarak öğrenci belgesinin tanzim edilmesi gerekmektedir),
2-) Ödemeyi Alan Velinin ve Öğrencinin Nüfus Cüzdan Fotokopileri (Aslının ibraz edilmesi gerekmektedir.)
3-) Engelliler İçin Engel Durumunu Gösterir Belge (Geçerlilik süresi halen devam eden; Sağlık Kurulu Raporu fotokopisi (aslı görülerek) veya Rehberlik Araştırma Merkezlerinden alınan RAM raporu)
4-) Yetim, Öksüz ve Şehit Çocuğu olan öğrenciler için Nüfus Müdürlüğünden alınacak Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği veya Ölüm Belgesi”(kaynak: https://www.ibb.istanbul/News/Detail/34262 )
İBB engelli kırtasiye yardımı yapılırken yaş sınırı olarak Milli eğitimin koyduğu yaş sınırı dikkate alınmaktadır. Bu nokta önemli. Çünkü İstanbul Büyükşehir Belediyesi engelli yardımı kapmasına aldığı bu engelli kırtasiye yardımı konusunda, çok fazla soru gelmektedir. Bir diğer önemli husus ise okul öncesi, özel okul ve kreş öğrencilerine kırtasiye yardımı konusudur. Buralarda eğitim gören öğrenciler bu yardımdan faydalanamamaktadır. Ancak özel okulda okuyan şehit yakınları şahadet belgesini ibraz etmesi durumunda bu yardımdan faydalanabilmektedir.
İBB öğrenci yardımı denilince akıllara gelen diğer bir öğrenci grubu ise üniversite öğrencileridir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi üniversite okuyan öğrencilere “Genç Üniversiteliye Eğitim Yardımı” kampanyası kapsamında 3.200 TL yardım verilmektedir.

İBB Kırtasiye Yardımı Ne Zaman Ödenir?
Kırtasiye yardımı her yıl 2 Eylül tarihinde ödenmeye başlar. Fakat ilden ile değişiklik gösterebilir.
İBB Kırtasiye Yardımı Ne Kadar ?
İBB üniversite kırtasiye yardımı 3.200 TL olup bu yardım taksitler halinde verilmektedir. Peki İBB kırtasiye yardımı nasıl yapılır gerekli evraklar nelerdir ?
Kırtasiye Yardımı Şartları Nelerdir ?
İBB üniversite yardımı alabilmek için bir takım şartları taşımanız gerekmektedir. Bu şartlardan bazıları şöyle:
- T.C. Vatandaşı olmak
- Öğrencinin kendisinin yada velisinin İstanbul da ikamet ediyor olması gerekmektedir
- Lisan veya Ön lisans öğrencisi olması gerekmektedir
- Normal eğitim süresi içerisinde olması gerekmektedir (Okulu uzatmış olmaması gerekmektedir)
- Öğrenci ya devlet üniversitesinde okuyor olmalı yada özel üniversite de %100 burslu okuyor olmalı
- Ara ve son sınıf öğrencileri için yılsonu başarı notunun en az 100 üzerinden 53 ya da 4,00 üzerinden 2,00 olması
- Maddi durumunun yardıma uygun olması gerekmektedir
Fakat bazı öğrenciler bu yardıma başvuru yapamamaktadırlar. Bu öğrenciler şunlardır:
- Açık öğretim öğrencileri
- Yurt dışında okuyanlar
- 25 yaşından büyükler
- Öğrenciliği sürecinde yüz kızartıcı suç işleyenler
- Yüksek Lisans ve doktora öğrencileri
Üniversite yardım başvurusu yapmak için https://gencuniversiteli.ibb.istanbul/ bu linke tıklamanız yeterli olacaktır.
Tabi eğitim yardımı denilince akıllarsa birden fazla yardım kuruluşu gelmektedir. Bu kuruluşlardan biri de sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarıdır. Sosyal yardımlaşma vakıfları aracılığı ile de öğrencilere şartlı eğitim yardımı verilmektedir. Verilen bu yardımın miktarları ise şöyledir:
- İlköğretime devam eden erkek öğrenci için aylık 45 TL,
- İlköğretime devam eden kız öğrenci için aylık 50 TL,
- Ortaöğretime devam eden erkek öğrenci için aylık 55 TL,
- Ortaöğretime devam eden kız öğrenci için aylık 75 TL’dir.
Şartlı eğitim yardımı konusunda detaylı bilgi almak için https://www.sosyalyardimlar.com/sartli-egitim-yardimi-nasil-alinir/ adresine gitmeniz yeterli.
Engelli kardesim icin 4 kez basvuru yaptim evraklar tam olmasina ramen red yedik. İbb engellilerin hakkını da yavaş yavaş elinden almaya başladi anlasılan.
Merhaba ben necla kaya 4 çocuk annesiyim ev hanımıyım kiraciyim 3 çocuk okutmaya çalışıyorum eşim asgari ucreten daha az bir masla çalışıyor ve bende çocuklarımdan dolayı çalışamıyorum bu maş yeterlimi asla yeterli değil 3 hafta oldu okularin açılması ve biz daha hiç bir şey alamadık onları birer defter ve kalem ala bildik ve bir sürü eksikleri var ama biz alamıyoruz bende çocuklarım için sizlere seslenmek istedim lütfen bizde bir yardım eli uzatır mısın